maanantai 23. toukokuuta 2011

Lasten suusta

Olemme saaneet paljon mukavaa palautetta näyttelystä ja totuushan tulee lasten suusta, eikö vaan? Hauskinta onkin ollut kuulla, mitä lapset ajattelevat näyttelystä. Tässä muutama esimerkki eri-ikäisten lasten kokemuksista.

Näyttelyyn tullessa 10-vuotias tyttö ihmetteli: "Saako näihin oikeasti koskea". 

Variksenpesässä köllöttelevä ekaluokkalainen puolestaan totesi: "Voisin vaikka nukkua täällä koko yön". 

1,5-vuotias poika ei saanut tarpeekseen lehdistä ja siilileikistä. Poikaa piti peitellä uudelleen ja uudelleen piiloon lehtien alle. Sama jatkui kotona, mutta lehtien sijaan hän täytyi tyytyä tyynyihin.

5-vuotiasta tyttöä kiehtoi erityisesti pilvestä roikkuvat kimaltavat kristallit ja ruusutarha. Tyttö miettikin voisikohan saada yhden ruusun syntymäpäivälahjaksi. Sadepilven alla seisoi myös huolestunut 2,5-vuotias tyttö: "Missä minun sateenvarjoni on? äiti tuo minulle minun sateenvarjoni."

Ja on näyttely tainnut herättää ihastusta aikuisissakin. Tässä erään äidin kommentti: "Käytiin tänään taidenäyttelyssä ja mä oon lähes sanaton. Jos lapset oli ihmeissään niin sitä oltiin me vanhemmatkin.. Ootte kyllä saanu aikaan jotain ihan huikeaa :)". Tämän perheen näyttelykokemuksista voi lukea lisää saltunraitti-blogista. Sieltä löytyy myös paljon kuvia tekstiiliteoksista.

Otamme mielellämme vastaan kaikkien näyttelyssä vierailleiden kommentteja, jotka jäivät vieraskirjaan kirjoittamatta. Lapset saattavatkin kommentoida kokemuksiaan enemmän vasta tutussa ympäristössä kotona. Myös virtuaalivierailta otamme mielellämme kaikenlaisia kommentteja vastaan.

3 kommenttia:

  1. Nyt vasta ehdin tänne. Ihana postaus :) Tosi kivoja kommentteja ootte saanu. Mä taisin olla paikanpäällä niin tohkeissani ittekki etten ehtiny rekisteröidä tytön kommentteja ollenkaan :D Pojan kommentit rajoittuu vielä osastolle "äiti ka!" :D Tämmösiä näyttelyitä lisää, ehdottomasti!!

    VastaaPoista
  2. Voih, niin lähellä olisi ollut jotain noin ihanaa ja vasta nyt "löysin" tiedon (kiitos Suuren käsityölehden...) Nyt kyllä olen silmät auki, josko koska seuraava on luvassa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista aNNa ja Elina!

    Elina: harmi, että näyttely meni sinulta ohi. Mutta kiva, että löysit tänne nyt! Katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Ilmoittelemme täällä blogissa kyllä sitten hyvissä ajoin suunnitelmistamme.

    VastaaPoista