tiistai 17. toukokuuta 2011

Leikkejä luonnosta

Tässä muutama ehdotus luontoaiheisiin leikkeihin:

Munanryöstöleikissä piirretään ensin hiekkaan ympyränmuotoinen pesä, jossa yksi lapsi variksena hautoo munia (kiviä, käpyjä tms.). Muut lapset ovat harakoita ja yrittävät ryöstää mahdollisimman monta munaa. Varis ei saa istua munien päällä, mutta voi hätyytellä tunkeilijoita heiluttelemalla siipiään ja raakkumalla. "Harakka", joka saa ryöstettyä eniten munia pääsee seuraavana varikseksi.

Entä oletko kuullut "Lepakot ja yökköset" -leikistä? Se on myös hauska. Ylen sivuilta löydät havainnollisen videon miten leikkiä leikitään.

Lapset voi keksiä myös itse luontoaiheisia leikkejä. Eläinten touhuja seuratessa voi saada inspiraation hauskoihin leikkeihin. Voit pomppia hauskasti kuin harakka, raakkua kuin varis, liidellä kuin kotka tai vaikka lekutella paikallasi tuulihaukan lailla. Kokeile myös luikerrella kuin käärme, peruuttaa kuin rapu, kömpiä kuin karhu tai seistä yhdellä jalalla kuin kurki. Lapset voivat myös esittää jotain eläintä toisilleen, jolloin muut voivat yrittää arvata, mikä eläin on kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti